Despre noi

Motto: "A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes" 

O initiativa a tinerilor devine realitate!

Fundatia Student Plus va invita la "Celebrarea Diversitatii Culturale" alaturi de tineri slovaci, sarbi, romi, maghiari, nemti, evrei si romani din zona Banat. Acest proiect se inscrie in linia Anului European al Dialogului Intercultural si este sprijinit financiar de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune. Scopul proiectului este crearea unui cadru adecvat pentru participarea activa a tinerilor intre 18 si 28 de ani de diferite etnii din Timisoara in vederea realizarii unui website multicultural.  

Pe data de 4 Octombrie a avut loc prima intalnire din cadrul proiectului, iar urmatoarele sesiuni se vor desfasura in zilele de:
  • 18 Octombrie
  • 1 Noiembrie 
  • 22 Noiembrie
Metodele de lucru utilizate in cadrul sesiunilor vor consta in sesiuni de prezentarematice, workshops, dezbateri, si o seara interculturala. 

Organizatii partenere : 
Uniunea Sarbilor din Romania 
Liceul Teoretic « Dositei Obradovici » 
Organizatia Betleem Timisoara 
Organizatia Kolping Banat
Organizatia Tinerilor Maghiari Timisoara 
Lista colaboratorilor e deschisa pentru contributiile oricarui tanar care e interesat de dezvoltarea competentelor culturale, de colaborarea interetnica sau de participare la realizarea websitului. 
In acest sens, va invitam sa ne contactati telefonic la 0356-809991 sau prin emailpe adresa office@studentplus.ro.
Va invitam sa celebrati alaturi de noi! 
       

 Obiectivele generale a programului Tineret în Actiune sunt urmatoarele:

  • Sa promoveze cetatenia activa a tinerilor în general si cetatenia europeana a acestora în special;
  • Sa dezvolte solidaritatea  si sa promoveze toleranta între tineri, în special pentru a consolida coeziunea sociala în Uniunea Europeana;
  • Sa cultive întelegerea reciproca între tinerii din diferite tari;
  • Sa contribuie la dezvoltarea calitatii sistemelor de sustinere a activitatilor de tineret si a capacitatilor organizatiilor societatii civile în domeniul tineretului;
  • Sa promoveze cooperarea europeana în domeniul tineretului.

"Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține."